horuspageflippijltje

 • Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar verbinding en verdieping. Het vrouwelijke of Godinnelijke wordt weer omarmd. Met het erkennen van de vrouwelijke kracht komen wij dichter bij balans. Als Genisis beleven wij het pad van de Godin in al haar vormen, met Isis op het erepodium van de scheppingskracht. Genisis heeft Haar "kern” gevonden in Egyptische kosmologie zoals overgebracht door de oude Grieken en Romeinen. Al deze invloeden liggen ten grondslag aan onze cultuur en hierin heeft Zij getracht Haar verbinding te maken met ons. Deze oorsprong willen wij graag in ere houden en uitdragen in de hoop dat iedereen hierin een poort naar Haar ontdekt. Welkom bij Genisis, het huis van Isis. 

  --> lees meer.

 • Volg onze socialmedia via de buttons. Directer contact, gebruik dan de contactknop.

 
 • Als Isis je naam fluistert.
   

  Geschreven door Mehnes Ankh

    

  goddess2

   

  "Isis. Bij het horen van haar naam gaat er bij de meeste mensen wel een lichtje op. Een moederlijke Godin uit het Oude Egypte die geassocieerd wordt met liefde en bescherming. Ook ik kende haar ooit alleen als naam uit de geschiedenisboeken, Maar toen Isis mijn naam fluisterde en ik antwoordde door mijn hart voor haar open te stellen, ervaarde ik dat ze zoveel meer is dan dat. Isis wordt de Godin met 10.000 namen genoemd, Una, quae es omnia deia Isis – De Godin Isis is De Ene, die Alles is. En dat is ook niet voor niets.

   

  In het Oude Egypte had Isis al vele gezichten. Natuurlijk de welbekende kant van haar als Moedergodin, Godin van de liefde en vruchtbaarheid. Zij laat de Nijl overstromen en zorgt daarmee voor het groeien van de gewassen. Maar ook is zij de Godin die met een list de geheime naam van Ra ontfutselde zodat zij Godin van Magie werd en Vrouwe van het Woord. Zij is Heerseres over de zeven schorpioenen en ontziet werkelijk niets en niemand in haar zoektocht naar haar geliefde en bij het beschermen van haar Zoon.  Ze is de weefster van het Lot en verbonden met het dodenrijk.

   

  Toen Zij over de grenzen van Egypte reisde kwamen er nog vele namen en aspecten bij. Beschermvrouwe van de zeevaart, Godin van de geneeskunst, Donkere Isis, Godin van de zon, de maan en de sterren, Overwinnaar van de strijd, Zij die geen Gelijke heeft en ga zo maar door. En al deze aspecten en meer voel ik in Haar. Zij is zo compleet en allesomvattend. Als ik aan Haar denk, voel ik liefde en verbondenheid in mijn hart. Als ik over Haar praat, vult mijn ziel zich met warmte, genegenheid en trots. Als ik uit Haar naam werk, ervaar ik een diep respect en Haar wervelende macht in mij en om mij heen. Dat gebeurt er als Isis je naam fluistert en jij antwoordt.

  Want Isis is alles en alles is Isis.  Zo ook wij."

   

  --> ga verder.

 

Troon des leven.

De zetel van Moederaarde

troondeslevenIn deze tijd is het de naam Isis beladen geraakt met een energie die angst, dood en verdrukking symboliseert al het tegengestelde waar de Godin voor staat. Sinds ik via het pad van hekserij mijzelf ontdekte heeft de Godin Isis mij bij de hand gevat en begeleid als een ware Moeder. Zij laat mij het leven voelenen zien vanuit een ander perspectief. Er is een minuscuul moment geweest dat ik de naam Isis bijna niet meer durfde te gebruiken uit angst voor wat andere denken. Wat voor kind zou ik zijn als ik vanwege angst de naam van zijn "Moeder" niet meer zou durven noemen?

Ik ben van mening dat het juist nu belangrijk is om Haar naam te blijven noemen zodat wij de ware intentie en betekenis hiervan niet verloren laten gaan. Voor diegene die het niet weten; de westerse media heeft de naam Isis (IS, ISIL) gekoppeld aan deze terroristische groep, soms vraag ik mij wel eens af waarom? Ik kan mij niet voorstellen dat de media zo "simpel" is om er een naampje aan te geven. Nee de eigenlijke naam van deze groep is DAESH. Wees vanaf nu bewust en "corrigeer" deze onwetendheid alstublieft! Dank u wel.

Laten we eens gaan kijken wat de naam Isis nu eigenlijk wel betekent om dit onrecht uit de wereld te helpen. Om te beginnen is de naam Isis de naam die de Grieken gebruikte nadat zij de Godin "importeerde" vanuit Egypte. De Grieken verspreide de naam Isis vanuit Egypte over Europa en maakte Haar cultus de grootste ooit. Haar oorspronkelijk naam is Aset of Iset, het is onduidelijk hoe de eerste letter moet worden uitgesproken. Persoonlijk geeft ik de voorkeur aan het schrijven van Aset maar spreek het uit als Iset.

Het oude Egypte was bevlogen van wetenschap en spiritualiteit het één was niet zonder het ander maar gewoon deel van alles en geen scheiding. de naam Aset geschreven vanuit de hiërogliefen betekend "troon". Wat is nu eigenlijk een troon, hoe zie jij "troon", waar denk je aan? Laat het woord troon even bezinken dan kom ik later terug op mijn visie wat de "troon" is.

Als we in de oude verhalen van Isis duiken dan ontdekken wij een vrouwelijke kracht die staat voor genezing, liefde en moederschap. De gereedschappen die zij daarvoor gebruikt zijn intellect en magie niet meer en niet minder. Isis gebruikt deze middelen voor maar één doel: beschermen van haar gezin vanuit liefde . Ik ga niet alle verhalen nu vertellen, als je nieuwsgierig bent dan moet je zelf zoeken.Magie, list, intellect, vluchten, overleven, zorg, liefde, bescherming, moederschap, strijd en trouw zijn verbonden met haar. Ik hoop hiermee enige nieuwsgierigheid te hebben "getriggerd" maar vooral ogen te hebben geopend.

Misschien heb je ondertussen nagedacht over het begrip "troon" en wat dit kan betekenen. Isis was getrouwd met Osiris(Asar) en samen hadden ze een zoon genaamd horus (Heru). Voor de geboorte van Horus werd Osiris vermoord door zijn broer Seth zodat deze de macht kon overnemen. Isis herrees haar man uit de dood en verwekte Horus. Orisis vertrok hierna alsnog naar het dodenrijk om te heersen over Amenti (hiernamaals). Horus groeide op en overwon zijn oom. Horus werd heerser van het rijk, het "kwade" verslagen. Oké wat is nu het meest duidelijke symbool om een "koninkrijk" te duiden? Ja de troon, een troon is dat gene wat je bestijg om te "heersen". De oud egyptische naam voor Horus (heru) is diegene in de lucht of "hoog". Horus vertegenwoordigde de Pharao op aarde (de heersende regent van Egypte).

Ok, nu even mijn vrijheid van visie toepassen, de "troon" is Moeder Aarde, en wij zijn Haar kinderen die op deze "troon" zitten (aarde = de troon). Osiris is Vader Hemel waar wij naar toe gaan als het stoffelijk zijn nut heeft gehad. Wij kinderen zijn allemaal als Horus vrij als wij dat willen maar kind van de Godin en God. 

Namasté

Namasté

Het leven is bijzonder, uniek en een gewaarwording op zichzelf. Mijn naam is Sekhem Iset en in 2001 raakte Zij mij aan. Deze aanraking was het begin van een magische reis waar ik Haar ontmoeten en leerde kennen, Godin Isis, die ene die alles is, in welke naam dan ook. 

.  

 Zolder van gedachten.       

     Weblog van een priester
            

Welkom op de “Zolder” waar gedachten de vrije loop krijgen. Dit blog is bedoelt als uiting van persoonlijke visie en gevoel, een poging tot inzage in mijn denkwereld. De artikelen zijn niet "de waarheid" maar uitingen vanuit mijn verbinding met de Godin. Dit weblog geeft mij de mogelijkheid om een gevoel te delen en Haar te eren.

Verder vind je hier het startpunt naar genisis google maps project "Op de Kaart gezet". Via google maps trachten wij zoveel mogelijk van Haar historische plaatsen in kaart te brengen. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. Amma Aset


 

 

 06
  Maanstand.

 

Astronomisch dagboek

 

Ram
Zon in Ram
Leeuw
Maan in Leeuw
16 graden
Eerste kwartier
Eerste kwartier
8 dagen oud
Powered by Saxum

contact

07
Contact.

Vragen of een opmerking, wees  niet schuchter. De deuren van het huis staan open voor iedereen.

Namasté 

CAPTCHA

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine