horuspageflippijltje

 • Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar verbinding en verdieping. Het vrouwelijke of Godinnelijke wordt weer omarmd. Met het erkennen van de vrouwelijke kracht komen wij dichter bij balans. Als Genisis beleven wij het pad van de Godin in al haar vormen, met Isis op het erepodium van de scheppingskracht. Genisis heeft Haar "kern” gevonden in Egyptische kosmologie zoals overgebracht door de oude Grieken en Romeinen. Al deze invloeden liggen ten grondslag aan onze cultuur en hierin heeft Zij getracht Haar verbinding te maken met ons. Deze oorsprong willen wij graag in ere houden en uitdragen in de hoop dat iedereen hierin een poort naar Haar ontdekt. Welkom bij Genisis, het huis van Isis. 

  --> lees meer.

 • Volg onze socialmedia via de buttons. Directer contact, gebruik dan de contactknop.

 
 • Als Isis je naam fluistert.
   

  Geschreven door Mehnes Ankh

    

  goddess2

   

  "Isis. Bij het horen van haar naam gaat er bij de meeste mensen wel een lichtje op. Een moederlijke Godin uit het Oude Egypte die geassocieerd wordt met liefde en bescherming. Ook ik kende haar ooit alleen als naam uit de geschiedenisboeken, Maar toen Isis mijn naam fluisterde en ik antwoordde door mijn hart voor haar open te stellen, ervaarde ik dat ze zoveel meer is dan dat. Isis wordt de Godin met 10.000 namen genoemd, Una, quae es omnia deia Isis – De Godin Isis is De Ene, die Alles is. En dat is ook niet voor niets.

   

  In het Oude Egypte had Isis al vele gezichten. Natuurlijk de welbekende kant van haar als Moedergodin, Godin van de liefde en vruchtbaarheid. Zij laat de Nijl overstromen en zorgt daarmee voor het groeien van de gewassen. Maar ook is zij de Godin die met een list de geheime naam van Ra ontfutselde zodat zij Godin van Magie werd en Vrouwe van het Woord. Zij is Heerseres over de zeven schorpioenen en ontziet werkelijk niets en niemand in haar zoektocht naar haar geliefde en bij het beschermen van haar Zoon.  Ze is de weefster van het Lot en verbonden met het dodenrijk.

   

  Toen Zij over de grenzen van Egypte reisde kwamen er nog vele namen en aspecten bij. Beschermvrouwe van de zeevaart, Godin van de geneeskunst, Donkere Isis, Godin van de zon, de maan en de sterren, Overwinnaar van de strijd, Zij die geen Gelijke heeft en ga zo maar door. En al deze aspecten en meer voel ik in Haar. Zij is zo compleet en allesomvattend. Als ik aan Haar denk, voel ik liefde en verbondenheid in mijn hart. Als ik over Haar praat, vult mijn ziel zich met warmte, genegenheid en trots. Als ik uit Haar naam werk, ervaar ik een diep respect en Haar wervelende macht in mij en om mij heen. Dat gebeurt er als Isis je naam fluistert en jij antwoordt.

  Want Isis is alles en alles is Isis.  Zo ook wij."

   

  --> ga verder.

 

Zoektocht naar mijn Oorsprong.

Gevoel en gedachte van Sekhem.

 

sekhemoorsprongWelkom lieve lezer, mijn naam is Hans. Een streven in mijn leven is om zoveel mogelijk mijzelf te zijn, los van de mening en beïnvloeding van anderen. Ik deel met jullie graag een stukje van mijn reis, waarbij duidelijk zal worden hoe dit zo gegroeid is. 15 jaar geleden las ik voor het eerst over Wicca in het boek De kringloop van het leven van Joke en Ko Lancaster. Ik vond veel herkenning hierin en voelde mijzelf verbonden met het woord "Wicca".

Een maand na het afronden van dit boek ontmoette ik Mario van Doorn. Mario was bezig een coven te starten en vroeg hij of ik deel wilde uitmaken van deze groep. Het werd een groep worden met jonge mensen die hekserij ging ontdekken en beoefenen. Vol enthousiasme  treede ik tot deze coven genaamd Cobra toe. Het gaf mij op dat moment de nodige voldoening in mijn leven. Het toetreden tot Cobra was het begin van een magische reis. Na een jaar van verdieping en studie volgde mijn 1ste graads inwijding, waar Zij mij aanraakte. Hoezeer ik ook probeerde andere Godinnen te verkennen het was uiteindelijk Isis in haar oud Egyptische vorm die mij de daadwerkelijk inwijding gaf. Mijn hart verliefd op Haar zijn verbond zich met die van Haar. 

Vijf mooie jaren van ontdekking, gevoel, visioenen en ervaringen volgden. De wereld van hekserij ging open en ik ontdekte het Goddelijke vanuit Isis op mijn eigen manier. Ik leerde ervaringen te omschrijven en benoemen. Naarmate de verbinding met de Godin groeide en verdieping kreeg, des te meer ik mijzelf ging afvragen waar deze weg heen zou leiden. In de Coven leerde ik de liefde van mijn leven kennen. Ook mijn wederhelft is een toegewijd priesteres van Isis. Ondertussen mogen wij onszelf ouders noemen van 3 prachtige kinderen.

Naarmate ik ouder werd begon het pad te veranderen, ik ervaarde in mijn gevoel restrictie en beperking van vrijheid, niet vanuit de Godin maar binnen de hekserij. Het gevoel van belemmering was onder andere afkomstig door van het gebruik van "woorden"  en een honger naar verbreding. Hekserij betekent voor mij vrijheid, maar is toch een beladen woord. Ik begon mij af te vragen waarom ik mijzelf "heks" noemde? Het meest eerlijke antwoord wat ik hier op dit moment kan geven is:"Ik wilde ergens bij horen wat indruk maakt en tegelijkertijd mijn innerlijke  kunnen benoemen" .Tot op de dag van vandaag heb ik geen spijt en voel me ook heks maar het dekt de lading niet.

Ik ben opgegroeid met een christelijke visie maar koos op jonge leeftijd om mijn eigen waarheid te vinden. Binnen de hekserij ontdekte ik dogma's, regeltjes en stromingen. Net zoals met het christelijk geloof zijn er dus groepen die claimen als enige de ware (moderne) hekserij uit te dragen.  Er waren uitlatingen over "de enige originele traditie", of de "pure" vorm zoals bedacht door meneer X of mevrouw A. Waarom is het in de aard van de mens om verdeling te creëren of rangen in te bouwen? Mijn beleving van een groot gedeelte van de mensheid op dit moment is, dat het ego zich graag voedt met macht en aanzien en daardoor vele wegen onzuiver raken. Na 7 jaren actief te werken met covens besloten mijn vrouw en ik om een stapje terug te doen. Wij vonden het rituele werk in onze huiskamer te storend voor onze dochter en hebben in overleg met de covens besloten niet verder te gaan.

Er brak een tijd aan van opvoeding en een tweede en derde kind volgde. Hekserij qua praktiserende beoefening zakte naar de achtergrond. De verbinding met Isis groeide en veranderde naar een sterke innerlijke beleving wat ik samen met mijn vrouw  beleefde. Ik leerde in deze periode een vrouw kennen waarmee ik mij zeer verbonden voelde. Beide geboren op Samain (31 oktober) versterkte onze band. Zij beleeft een intens contact direct met de wereld van het geestenrijk en goden. Zij communiceerde al sinds haar 6de levensjaar met boven en wist mij te overtuigen van haar zuiverheid. Deze vrouw leerde mij mijzelf en de andere wereld te ontdekken. 8 jaar lang leer ik nu van haar. Het is een pad van gelijkwaardigheid, delen van gevoel en ervaringen evenals het leren luisteren naar mijzelf. Ik leerde dat dit pad een benaming had om het te kunnen vertalen naar iets wat een "ander" zou kunnen begrijpen. Het bewandelen zoals zij het noemde is het pad van chaos, maar daarmee krijgt het net zo'n beladen naam voor heksen als de naam heks voor het Christendom. Ik ga niet proberen om chaos uit te leggen, die tijd is voorbij. Het enige wat ik kan zeggen is dat chaos het element is waar mijn inziens alles uit voort is gekomen. Met een beetje onderzoek zul je ontdekken dat in diverse religies het leven is geboren uit chaos. 

Voor mij was hier de les dat ik mijzelf continue probeerde te verantwoorden naar een gemeenschap van gelijkgestemden. Ik had de vurige wens om verkregen inzichten te delen. Ik bemerkte bij de luisteraar echter een directe afkeer bij het woord "chaos" en vooral een veroordelende blik of mening. Het was wederom dit gedrag in mensen wat mij deed beseffen dat er weinig ruimte is voor het denken "outside their own box". Nu is de vraag; waarom laten wij ons zijn begrenzen door het te bestempelen met een naam? Waarschijnlijk om dezelfde reden dat wij leren, praten, lezen en schrijven. We willen communiceren en elkaar kunnen begrijpen. Dit is natuurlijk heel goed zolang wij onszelf er niet door laten begrenzen en afwegingen blijven maken of het nog steeds het pad is wat bij je gevoel ligt.

De laatste jaren ben ik erg bezig geweest met het vinden van mijn pad, althans dat dacht ik. Eerlijk gezegd ben ik voornamelijk bezig geweest met het zoeken naar een "naampje" wat past bij mijn zijn. Het antwoord wat ik voor mijzelf heb ontdekt is: "Er is geen naam voor, behalve dat ik mijzelf ben!" Ik ben Hans, echtgenoot, vader, geliefde, broer, zoon, heks, chaosmagier, hogepriester, reiki master..... maar ik ben meer dan de losse delen en de som van het geheel... Ik ben net als jij uniek en een belever van het universum, vanuit mijn eigen visie en gevoel. Ik ben van mening om de Godin en je leraren te eren en ik dank ieder van hen tot op de dag van vandaag voor hun lessen.

Namasté

 

Namasté

Het leven is bijzonder, uniek en een gewaarwording op zichzelf. Mijn naam is Sekhem Iset en in 2001 raakte Zij mij aan. Deze aanraking was het begin van een magische reis waar ik Haar ontmoeten en leerde kennen, Godin Isis, die ene die alles is, in welke naam dan ook. 

.  

 Zolder van gedachten.       

     Weblog van een priester
            

Welkom op de “Zolder” waar gedachten de vrije loop krijgen. Dit blog is bedoelt als uiting van persoonlijke visie en gevoel, een poging tot inzage in mijn denkwereld. De artikelen zijn niet "de waarheid" maar uitingen vanuit mijn verbinding met de Godin. Dit weblog geeft mij de mogelijkheid om een gevoel te delen en Haar te eren.

Verder vind je hier het startpunt naar genisis google maps project "Op de Kaart gezet". Via google maps trachten wij zoveel mogelijk van Haar historische plaatsen in kaart te brengen. Vragen of opmerkingen? Laat het ons weten. Amma Aset


 

 

 06
  Maanstand.

 

Astronomisch dagboek

 

Tweelingen
Zon in Tweelingen
Boogschutter
Maan in Boogschutter
14 graden
Volle maan
Volle maan
15 dagen oud
Powered by Saxum

contact

07
Contact.

Vragen of een opmerking, wees  niet schuchter. De deuren van het huis staan open voor iedereen.

Namasté 

CAPTCHA

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine