Blog

 

Het mes snijdt aan twee kanten.
een visie over magie

Soms verbaas ik mij dat personen het verleidelijker vinden om een mes te gebruiken als wapen dan om bijvoorbeeld brood mee te snijden. Ik haal het woord mes figuurlijk aan als synoniem voor magie. In de loop der jaren heb ik behoorlijk wat magie voorbij zien komen, ervaren en toegepast. Als ik focus kan ik de magie in alles vinden en beleven. Er is mij verteld dat wanneer je magie werkelijk begrijpt je het bijna niet meer zal gebruiken. Ooit dacht ik “het zal wel” nu erken ik dat.Ik zie magie als een mes, een werktuig dat voor diverse doelen kan worden toegepast. Wanneer ik magie overdraag dan is dat gelijk aan iemand leren om een brood te snijden. Het brood ervaar ik als voeding of kennis. Snij brood, smeer er boter op, kies het beleg en laat het smaken. Ik kies ervoor om iemand niet als eerste te leren dat het mes een wapen is. De kans is groot dat je dan in de vingers snijdt. Het is de manier waarop wij het mes gebruiken wat de uitkomst brengt van de handeling.

Niet alles is wat het lijkt, magie ervaar je, als je magie echt ervaart dan vertelt Zij veel. Ik geloof niet in de wet van 3 maar in oorzaak en gevolg. Het is vanuit oorzaak en gevolg dat ik het mes gebruik om het brood te snijden en te delen. Soms moeten we in de spiegel kijken en afvragen of onze intenties nog juist zijn, "gebruik ik het mes nog op een juiste manier?" Ons ego neemt graag de leiding waardoor je soms vergeet waar je zelf de grens hebt gesteld. Onze “honger” naar kennis neemt soms de overhand, zolang we niet vergeten dat het brood is wat honger stilt komt het goed.

Amma Iset
Sekhem

 

het mes snijdt aan twee kanten

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine