Blog

Darkhorse

Katy Perry

darkhorseHet nummer "Dark Horse" van Katy Perry is voor mij een verhaal wat verteld over het pad naar de Godin en Magie. Vergeet de beelden van de videoclip en beleef enkel de tekst van het lied en denk erover na. Met dit artikel wil ik graag mijn visie op de tekst delen en het gevoel wat het brengt.

Laten we beginnen met het woord "Dark Horse" en de betekening hiervan. Een donker paard is iets of iemand wat eigenlijk onbekend is maar voor een verrassing kan zorgen. Voor een uitgebreide uitleg verwijs ik je naar wikipedia. Verder in het lied komt de uitspraak "Perfect Storm" voor wat een diepere betekenis heeft en komt van een Amerikaanse uitdrukking . Een perfecte storm beschrijft een gebeurtenis waarbij een zeldzame combinatie van omstandigheden een situatie tot grote omvang brengt. De eerste verschijning van dit woord was in een woorden boek was in 1712 waar het staat voor de betekenis: Compleet of Absoluut.

Aan het einde wordt gesproken over Jeffrey Dahmer. Jeffrey Dahmer was een seriemoordenaar in de jaren 80 die het hart van mensen at. Het doel van het gebruik van deze naam is er één van afschrikking. Jeffery Dahmer staat naar mijn mening voor 3 hoofdzonden waarvan ieders haren rechtovereind gaan staan namelijk; Moord, necrofilie en kannibalisme. Dan is er nog de betekenis van de naam Shorty. Dit wordt betekent tegenwoordig in de Rap scene; vrouw met mooie billen of mijn vrouw. De oorspronkelijk betekenis van dit woord is eigenlijk: Jonge man die net komt kijken, een nieuweling onbekend met zaken.

The Lyrics
De songtekst wakkerde bij mij een gevoel van herkenning aan. Het herinnerde mij aan de eerste ontdekking van de Godin. Deze herinneringen gecombineerd met de ervaringen die ik heb opgedaan op het pad van hekserij maken dat ik dit lied anders ervaar dan menig ander. Ik vind het fijn om deze ervaring te delen en ben zeer bewust dat dit voor andere niet hoeft te gelden. We slaan de intro tekst over want het is niet zo van belang voor mijn uitleg met de Nederlandse vertaling van het lied:

"Ik wist dat jij, dat jij naar me toe zou komen En daar ben je dan, maar je kunt maar beter zorgvuldig je keuze maken Want ik ben tot alles in staat, Van alles en nog wat."

Voor mij staat dit voor de eerste woorden van de Godin, wanneer we de eerste stappen zetten richting toewijding en verbinding met Haar. Ze laat je nadenken en "waarschuwt" voorzichtig.

"Ik ben tot alles instaat"

Ja dat is Zij zeker maar vooral in positieve zin.

"Maak me jouw Aphrodite, maak mij jouw enige ware Maak me niet jouw vijand, jouw vijand, jouw vijand."

Aphrodite de Godin van liefde, ja het enige wat we nodig hebben en waaruit alles voortkomt Liefde. Haar tot jouw liefde maken betekent dat je kiest voor Haar. Wat we niet nodig hebben is liefde tot onze vijand maken want er is al genoeg haat.

Refrein:
"Dus jij wilt spelen met magie Jongen, je moet weten waar je voor valt Schat, durf je dit te doen. Want ik kom naar jou als een donker paard"

Naast de liefde die Zij is brengt Ze ook het pad van Magie. Dit pas is iets waar we bewust van moeten zijn. Magie is geen spelletje en het besef hiervan moet er zijn, het donkere paard is het onbekende wat zorgt voor de verrassing.

"Ben je er klaar voor, klaar voor Een perfecte storm, perfecte storm. Want als je eenmaal de mijne bent, eenmaal de mijne bent. Is er geen weg terug"
(einde refrein)

Ben je klaar voor de perfecte storm? Of eigenlijk ben je klaar om compleet en absoluut te zijn. Dit is waar het volgen van Haar pad uiteindelijk naartoe zal leiden. Als je eenmaal op Haar pad staat kan (en wil) je niet meer terug.

"Let op mijn woorden, deze liefde zal je laten zweven. Zoals een vogel, een vogel zonder kooi. Maar terug op aarde, als je kiest om weg te lopen Loop niet weg." 

Wat moet ik hierbij uitleggen. De verbinding met Haar laat ons zeker "zweven" en vliegen in alle vrijheid waardoor wij voorbij onze menselijk horizon kunnen kijken. Kies je niet voor het "Hogere" pad dan gaat het aardse leven gewoon door zoals je gewend bent.

"Het ligt nu in jouw handen schat, het is een ja of nee, geen misschien. Dus wees er zeker van als jij je aan mij overgeeft, aan mij overgeeft, overgeeft aan mij."

Je hebt het zelf in de hand maar je moet wel de keuze maken en vertrouwen hebben.

Wederom het refrein

Ah, ze is een beest, ik noem haar Karma. Ze vreet je (hart) op, zoals Jeffrey Dahmer* Wees voorzichtig, probeer haar niet te misleiden Shorty's hart was op steroïden, want haar liefde was zo sterk Je zou verliefd op haar kunnen worden, wanneer je haar ontmoet. Als je de kans krijgt, kun je haar maar beter houden Ze is poeslief (zoet als gebak), als je haar hart breekt, wordt ze koud als een ijskast Dat sprookje eindigend met een ridder in een glanzend harnas Ze kan mijn Doornroosje zijn, ik ga haar in een coma brengen, woohh."

Dit stuk wordt gezongen door een "rapper". Een rapper staat voor een man van woorden en vind ik vergelijkbaar met een "priester". De toegewijde priester vergelijkt Haar met Karma, en waarschuwt dat het hoofdzonden zijn als je Haar (en jezelf) misleid. Shorty's hart (de nieuweling/roedi/toewijdeling) op steroïden, ja een inwijding kan zijn alsof je "high" bent, althans zo heb ik het ervaren. Ik was "high" van Haar aanraking en zal het nooit meer vergeten. Je wordt "verliefd" op Haar en als je Haar vindt dan is het naar mijn mening ook het beste om bij Haar te blijven. Poeslief en zoet als gebak, maar blijft Haar trouw want als Haar hart koud wordt zul je de liefde niet meer voelen. Dan eindigt het "spookje"(lees verbinding) en blijf je achter als het prins op het witte paard met een Doornroosje die niet meer wakker wordt.

"Damn, ik denk dat ik van haar houd, shorty is zo ondeugend, ik ben geobsedeerd door haar en het kan me niks schelen. Ze vrijt met me als een achtbaan, maakt een kermis van de slaapkamer Haar liefde is als drugs, ik wilde het proberen en gelijk weer wegwezen Maar dat vrouwtje is zo als een drug, ik rotzooide er mee en raakte verslaafd."

In deze tekst kan shorty "Mijn vrouw" betekenen en komt het besef van verbinding en vrijheid. Haar liefde is als een achtbaan, eenmaal verbonden gaat je ontwikkeling zo snel dat het niet bij te houden is. Eenmaal Haar liefde ontdekt wil je niet meer terug. Ik ben "verslaaft" aan mij Godin

Amma Iset  

Sekhem

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine