Blog

IJsstrijd

Uitgestelde emotie

 

IJsstrijd

Zondagmorgen nog even snel de hond uitlaten voor alle verjaardag visite komt voor het feestje van mijn dochter.  Even alle drukte van de voorbereidingen loslaten. Brrr het is koud, het middaguur is net aangebroken en de temperatuur is rond de -3. De zon breekt heerlijk door en zie een wereld bedekte met wit en ondergesneeuwde natuur.

Ik verwachte een koude wandeling maar de heerlijke zonnestralen verwarmen het pad. Wat ik als snelle wandeling had bedacht liep uit tot een grotere ronde. Ik liep over een bruggetje en zag een woonwijk bedekt met witte sneeuw. Recht van de woonwijk ligt een sloot en rechts langs de sloot staan bomen, groene grasvelden , wandelpad en een schoolplein. In de sloot waren de eenden druk bezig met bewegen en dit zorgde voor stroming in het water. De sloot was aan de linkerkant dichtgevroren, maar door de stroming in het water bleef de rechter kant vrij van bevriezing. Wat een uitzicht, de sneeuw links de zon van rechts en het leven in het midden. Het was dit moment dat ik het beleefde als een afspiegeling van ons zijn. De sneeuw staat symbolisch voor onze zuiverheid en gevoel, het is uiteindelijk water. De Zon is onze passie, liefde en zorgzaamheid, daarnaast is het de verlichting en verwarming van het leven.  Wij zijn net als de eenden die zwemmen in de rivier van het leven. De rivier is het leven en hier hebben wij te maken met de zon en sneeuw. Zon en sneeuw zijn als water en vuur het kan zo goed samen wanneer we de juiste balans vinden. Als de natuur het kan kunnen wij het ook, want het zit in onze "natuur".

Gevoel is een samenwerking tussen het hogere (de zon) en onze emotie (de sneeuw).  Soms zijn er momenten dat we ons gevoel in toom moeten houden en het even "bevriezen". Bevroren gevoel is als een pauze die past bij de winter. Heb vertrouwen dat de lente komt en alles weer "ontdooit" ook al voelen we de zon niet hij is er altijd en alles draait om hem en niet andersom. Wat ik vraag is om na te denken over onze innerlijk ijsstrijd, ervaar je gevoel en vertrouw op de zon om je te "ontdooien". We worden steeds meer geleefd en het is ook heel logische dat gevoel steeds meer bevroren raakt.  Als we deze bevriezing door  laten gaan dan krijgen we het echt koud. Het is tijd om jezelf letterlijk in het "Zonnetje" te zetten als het te "koud" wordt.

 

Namasté 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine