Blog

Magie uit het hart.

De essentie van leven.

magieuithethart

 

Voor de oude Egyptenaren was de ziel een feit. Een belangrijk onderdeel van de ziel is het hart (Ib). Volgens het oude volk wordt tijdens conceptie het fysieke hart gevormd uit 1 druppel bloed van de moeder. Het hart wordt gezien als de troon van onze emotie, gedachten en intenties. Aan het eind van ons leven worden we  volgens de Egyptenaren beoordeel op onze  intenties, gedachten en emoties. Ons hart is de sleutel tot het hiernamaals en wordt door Anubis gewogen tegenover de veer van Maát.Wanneer we dieper duiken in het "egyptische" hart dan ontdekken we dat er 2 namen zijn voor het hart namelijk: Ib en Hati.  Ib kan worden vertaald als ons innerlijke(kosmisch) hart en hati het fysieke hart.  Ik wil de piramide teksten aanhalen om de visie van het oude volk rondom het innerlijk hart te duiden:


Spreuk 657 verteld dat het Hart (Ib) de troon is van magie, het is ons doel om deze magie te herinneren. Spreuk 657 zegt: "herinner wat in jezelf is". Via een andere tekst komen we op: "Magie dat is wat het hart (ib) uitzend en waar het vandaan komt". Verder staan er in de piramide teksten een aantal spreuken die ook wel "de hartspreuken" worden genoemd. Spreuk nr. 20 is eigenlijk wel een heel opvallende:  "Aan jou zal  gegeven worden je hart (Ib) wat je hebt gekregen van je Moeder, je hart (hati) die behoort tot je lichaam, je bezieling die even op aarde is, je lichaam die even de aarde bewandeld." In de piramide tekst vinden we nog een mooi gegeven dat onze hart is verkregen uit het vrouwelijk Goddelijke: "Ik ben Isis, ik draag uw hart en brengt deze zodat het gebruikt mag worden in uw lichaam". De directe betekenis van de naam Isis (Iset) is troon, en we komen het begrip Iset Ib ook tegen in teksten. Iset Ib kunnen we vertalen als "troon van het hart", mooier nog voor toegewijde aan de Godin kunnen we dit vertalen als: Hart van Isis. Het staat voor de verbinding met de Godin. Het gekregen hart verbonden met Haar hart, Ib en Hati.

Mooi verhaal hoor Sekhem, maar wat wil je ermee bereiken? Nou eigenlijk wil ik inzicht geven waar de magie werkelijk vandaan komt vanuit mijn beleving ondersteunt door oude teksten. Heartbeat Magick kwam opzetten als een spontaan gevoel. Ik ben gaan zoeken of ik iets kon ontdekken wat past binnen het gevoel en vond dit in de piramide teksten. Even snel gezegd vanuit mijn visie:  Magie ontstaat vanuit het Hart (emotie, gedachten, intensie). Ons Hart is gegeven door onze "Moeder", fysiek en astraal. Zonder hart geen leven het is de kern van ons zijn waarin onze gehele kosmologie huist. 

Geraadpleegde bronnen:
http://isiopolis.com/2014/04/13/my-mother-my-heart/
http://isiopolis.com/2012/01/14/about-the-isis-heart-the-iset-ib/

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine