Blog

Troon des leven.

De zetel van Moederaarde

troondeslevenIn deze tijd is het de naam Isis beladen geraakt met een energie die angst, dood en verdrukking symboliseert al het tegengestelde waar de Godin voor staat. Sinds ik via het pad van hekserij mijzelf ontdekte heeft de Godin Isis mij bij de hand gevat en begeleid als een ware Moeder. Zij laat mij het leven voelenen zien vanuit een ander perspectief. Er is een minuscuul moment geweest dat ik de naam Isis bijna niet meer durfde te gebruiken uit angst voor wat andere denken. Wat voor kind zou ik zijn als ik vanwege angst de naam van zijn "Moeder" niet meer zou durven noemen?

Ik ben van mening dat het juist nu belangrijk is om Haar naam te blijven noemen zodat wij de ware intentie en betekenis hiervan niet verloren laten gaan. Voor diegene die het niet weten; de westerse media heeft de naam Isis (IS, ISIL) gekoppeld aan deze terroristische groep, soms vraag ik mij wel eens af waarom? Ik kan mij niet voorstellen dat de media zo "simpel" is om er een naampje aan te geven. Nee de eigenlijke naam van deze groep is DAESH. Wees vanaf nu bewust en "corrigeer" deze onwetendheid alstublieft! Dank u wel.

Laten we eens gaan kijken wat de naam Isis nu eigenlijk wel betekent om dit onrecht uit de wereld te helpen. Om te beginnen is de naam Isis de naam die de Grieken gebruikte nadat zij de Godin "importeerde" vanuit Egypte. De Grieken verspreide de naam Isis vanuit Egypte over Europa en maakte Haar cultus de grootste ooit. Haar oorspronkelijk naam is Aset of Iset, het is onduidelijk hoe de eerste letter moet worden uitgesproken. Persoonlijk geeft ik de voorkeur aan het schrijven van Aset maar spreek het uit als Iset.

Het oude Egypte was bevlogen van wetenschap en spiritualiteit het één was niet zonder het ander maar gewoon deel van alles en geen scheiding. de naam Aset geschreven vanuit de hiërogliefen betekend "troon". Wat is nu eigenlijk een troon, hoe zie jij "troon", waar denk je aan? Laat het woord troon even bezinken dan kom ik later terug op mijn visie wat de "troon" is.

Als we in de oude verhalen van Isis duiken dan ontdekken wij een vrouwelijke kracht die staat voor genezing, liefde en moederschap. De gereedschappen die zij daarvoor gebruikt zijn intellect en magie niet meer en niet minder. Isis gebruikt deze middelen voor maar één doel: beschermen van haar gezin vanuit liefde . Ik ga niet alle verhalen nu vertellen, als je nieuwsgierig bent dan moet je zelf zoeken.Magie, list, intellect, vluchten, overleven, zorg, liefde, bescherming, moederschap, strijd en trouw zijn verbonden met haar. Ik hoop hiermee enige nieuwsgierigheid te hebben "getriggerd" maar vooral ogen te hebben geopend.

Misschien heb je ondertussen nagedacht over het begrip "troon" en wat dit kan betekenen. Isis was getrouwd met Osiris(Asar) en samen hadden ze een zoon genaamd horus (Heru). Voor de geboorte van Horus werd Osiris vermoord door zijn broer Seth zodat deze de macht kon overnemen. Isis herrees haar man uit de dood en verwekte Horus. Orisis vertrok hierna alsnog naar het dodenrijk om te heersen over Amenti (hiernamaals). Horus groeide op en overwon zijn oom. Horus werd heerser van het rijk, het "kwade" verslagen. Oké wat is nu het meest duidelijke symbool om een "koninkrijk" te duiden? Ja de troon, een troon is dat gene wat je bestijg om te "heersen". De oud egyptische naam voor Horus (heru) is diegene in de lucht of "hoog". Horus vertegenwoordigde de Pharao op aarde (de heersende regent van Egypte).

Ok, nu even mijn vrijheid van visie toepassen, de "troon" is Moeder Aarde, en wij zijn Haar kinderen die op deze "troon" zitten (aarde = de troon). Osiris is Vader Hemel waar wij naar toe gaan als het stoffelijk zijn nut heeft gehad. Wij kinderen zijn allemaal als Horus vrij als wij dat willen maar kind van de Godin en God. 

Namasté

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla templates by Joomlashine